COVID - 19 (Yeni Korona virüs) Bilgilendirme Sayfası

Rektör Akdoğan, 15 Haziran’da Akademik Takvime Dönülmesi Süreci ve Sınavlarla ilgili Açıklamalarda Bulundu

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, 15 Haziran’da üniversitelerin akademik takvime dönüş süreci ile ilgili açıklamalarda bulunarak Ordu Üniversitesinde ara sınav, yıl sonu sınavları ve bütünleme sınavlarının ne şekilde ve hangi tarihlerde yapılacağına dair bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan yaptığı açıklamada:

"Küresel ölçekte yaşanan ve hala etkisini sürdürmeye devam eden Covid-19 salgını ile mücadele için ülkemizde ilk günden beri koruyucu ve önleyici tedbirler alınmaktadır. Söz konusu tedbirler kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması yönündeki yönlendirmeleri ve Yükseköğretim Kurulumuzun dijital öğretim süreci ile ilgili çalışmaları sonucunda 23 Mart’ta üniversitelerde uzaktan eğim süreci başlamıştır.

Biz de Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için hızlı bir şekilde gerekli alt yapı, donanım ve bilişim sistemleri ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlayarak 30 Mart tarihinde uzaktan eğitim sistemine geçtik. Yaşadığımız bu zor sürecin, öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkilerini minimal düzeye indirmek adına yükseköğretim kurumları olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstermekteyiz.

Salgın seyrinin ilk haftalara oranla düşüşe geçtiği verilerinden hareketle 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı‘nda üniversitelerin 15 Haziran 2020‘den itibaren akademik takvime dönebileceği kararı alınmıştır.  Elbette ki bu süreç devletin ilgili kurumları tarafından salgının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçildiğinin beyan edilmesi koşuluyla 15 Haziran’da tedrici olarak başlayacaktır.

5 Haziran’da Üniversitemizdeki uzaktan eğitim-öğretim sürecinin bitmesinin ardından koşulların uygun olması kaydıyla 15 Haziran’dan itibaren uzaktan eğitimle yapılamayan uygulamalı derslerin yoğunlaştırılmış bir şekilde yapılması planlanmaktadır. Ayrıca,

  • Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yapılacak ara sınav yani vize sınavları; eş zamanlı sınav, eş zamanlı olmayan sınav, sunum, ödev, rapor, araştırma, proje gibi yöntemlerle yapılabilecek olup sınavların ne şekilde yapılacağına, ilgili öğretim elemanının görüşü doğrultusunda birim kurulları karar verecektir. Bununla birlikte ara sınavlar ilk 7 haftanın ders içeriklerinden oluşacaktır.
  • Ara sınavları sunum, ödev, rapor, araştırma ya da proje gibi yöntemlerle yapılacak olan derslerde sınavın ne şekilde yapılacağına dair bilgilendirme, online ders esnasında öğretim elemanı tarafından öğrencilere duyurulacaktır.
  • Ara sınavların tarihleri de ilgili eğitim birimleri tarafından Uzaktan Eğitim Müdürlüğü ile irtibatlı bir şekilde belirlenerek ilgili birimlerimizin web sayfasında ilan edilecek ve sınav notları derslerin biteceği 5 Haziran tarihine kadar öğrenci bilgi sistemine girilebilecektir.
  • Bahar dönemi ile sınırlı kalmak koşuluyla sınavın uygulama şekline bakılmadan ara sınavlarının başarı notuna katkısı %40, yıl sonu sınavlarının katkısı ise %60 olacaktır. Bununla birlikte 20 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arasında final sınavları, 11-19 Temmuz tarihlerinde ise bütünleme sınavı yapılacaktır. Final ve bütünleme sınavlarının nasıl yapılacağına da salgının seyrine göre karar verilecek ve Üniversitemiz web sitesinden duyurulacaktır.

Ordu Üniversitesi olarak hiçbir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için çalışmalarımızı özverili bir şekilde yürüttüğümüzü bilmenizi istiyor, öğrencilerimizin sağ salim Üniversitemize dönmelerini arzu ediyor ve sınavlarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

 

ODÜ Basın 


Eklenme Tarihi : 12-05-2020 00:09:05